Miley vegetarianus lett.A tésztát ma már hús nélkül készítik.
1 doboz tészta (penne),(csőtészta)
45 dkg darált száraz marha-vagy pulyka (nem muszáj bele!!!)
1 üveg a kedvenc paradicsomszószódból,lehetőkeg darabos legyen
25 dkg reszelt mozzarella sajt
25 ricotta sajt
1/2 teáskanál foghagyma só (ha nincs,akkor a sót kverd össze 1 gerezd tört foghagymával)
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra
- A tésztát megfőzzük,ahogyan a dobozon olvasható
- A húst megpirítjuk,és a keletkezett levet leöntjük róla
- Egy külön edényben összekeverjük a fél üveg paradicsomszószt,és a ricotta sajtot és a fokhagymás sót
- Belekeverjük a leszűrt húst a tésztába
- Hozzáadjuk a maradék paradicsomszószt és összekeverjük.
Mindezt beletesszük egy közepes hőálló üveg (jénai) edénybe,és megszórjuk mozarella sajttal.Letakarás nélkül 35-45 percig sütjük,amíg a teteje szép barna nem lesz.
"Az eper a kedvencem,mindenféle formában!Üdítőitalban,turmixban,sütiben és fagyiban is szeretem!Ha majd egyszer idős koromban visszavonulok,lesz egy eperfarmom,és egész nap csak szüretelni fogok!"-Miley
1 adag
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, egy-két hosszanti szeletet félreteszünk diszítéshez. A maradékot összetörjük, lecsurgatjuk citromlével és mézzel, összekeverjük. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, majd egy kehelybe öntjük. A tetejére tesszük az epres pépet és egy laza mozdulattal belekeverjük. A kiwigömböket és a félretett eperszeletkéket pálcikára szúrjuk és a kehely szélét díszítjük vele.
Keverjük össze az összetevőket.Hűtve tálaljuk,csokireszelékkel díszítsük.